9 t/m 15 september

Echoes of Nature

Contact

Oude Sterrewacht
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GP LEIDEN
Plan je route

Meer informatie

‘Echoes of Nature’ is een gezamenlijk kunstproject dat de relatie wil onderzoeken door de lens van vijf uiteenlopende kunstenaars met dezelfde overkoepelende fascinatie en artistieke werkwijze: art based research.

Echoes of Nature’ is een gezamenlijk kunstproject dat de relatie wil onderzoeken door de lens van vijf uiteenlopende kunstenaars met dezelfde overkoepelende fascinatie en artistieke werkwijze: art based research.

Het vertrekpunt is wetenschap en kennis maar de onderzoeksmethode is artistiek. ‘Artistic research’ is een kunstpraktijk die uitgaat van experiment gedreven door nieuwsgierigheid en vragen. De vijf kunstenaars werken allemaal met een eigen gekozen onderwerp binnen de thematiek, de diverse fascinaties en materialen maken elk van deze onderzoeken uniek. 

Het resultaat van dit project zijn vier authentieke perspectieven en vertalingen in de vorm van beeldende kunstwerken. Door gebruik te maken van op artistiek gebaseerde onderzoeksmethoden wil het project licht werpen op actuele kwesties en tegelijkertijd de dialoog, reflectie en betrokkenheid bij onze natuurlijke wereld bevorderen. 

Dit evenement is onderdeel van de Days of Art&Science.

Wanneer

  • Dagelijks vanaf 9 september 2024 t/m 15 september 2024

Locatie