Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

t/m 11 december 2022

Wereldwandeling: Sporen van Poëzie in Leiden

Contact

Adres:
Ingang van de Hortus Botanicus Leiden
Rapenburg 73
Leiden
Plan je route

Doe onder begeleiding een wandeling langs een aantal muurgedichten en ontdek de unieke verhalen die er soms aan verbonden zijn. Aanmelding is verplicht via de website. De wandeling wordt in het Nederlands gehouden en is onderdeel van Letterlijk Leiden.

Wie door de straten van Leiden loopt, fietst of rijdt, kan ze niet over het hoofd zien: de ruim 100 muurgedichten die trots op de Leidse muren prijken. Het is een bijzonder project dat in de jaren ‘90 door Stichting TEGEN-BEELD op touw is gezet. Met gedichten in allerlei talen en in een prachtige vormgeving maakt het project heel wat los bij bewoners en bezoekers van Leiden.

Voor deze (gratis) wandeling is er een kleine selectie gemaakt uit de gedichten en de unieke verhalen die eraan verbonden zijn. Je wordt meegenomen door de stad langs deze gedichten en staat stil bij de verhalen die door de jaren heen zijn ontstaan.

Aanmelding: verplicht via website. De wandeling wordt in het Nederlands gehouden en is onderdeel van Letterlijk Leiden.

Deze Wereldwandeling is samengesteld door Universiteit Leiden – Faculteit der Geesteswetenschappen in samenwerking met LeidenGlobal.

Prijzen

  • Gratis
  • Vooraf aanmelden via de website is wel noodzakelijk

Locatie