Streek van Verrassingen

Van strand tot kleurrijke bloemenvelden, een historische stad en karakteristieke dorpen. Sla een keertje linksaf in plaats van rechts. Opeens ontdek je een fantastisch fietspad, dolleuke nieuwe winkeltjes of een terrasje op een paradijselijk plekje. Hoe is het mogelijk dat je hier nog nooit geweest bent? Wat een verrassing! Voel je thuis, je bent welkom in de Streek van Verrassingen!

Hier vind je de Streek van Verrassingen

Van strand, zee en duinen tot kleurrijke bloemenvelden, een historische stad en karakteristieke dorpen. In Zuid-Holland vind je de Streek van Verrassingen, met de plaatsen Leiden, Katwijk, Wassenaar, Voorschoten, Warmond en Oegstgeest. 

Bestemmingen
De Koornbrug in Leiden.

Voorjaar in de Streek!

Ga er lekker op uit dit voorjaar! Er is op iedere hoek iets te ontdekken in je eigen Streek, vaak dichterbij dan je denkt. Van eeuwenoude kastelen, tot 2800 monumenten en maar liefst 28 musea. Laat je verrassen door de prachtige natuur in de parken van Oegstgeest, of struin door duingebied Meijendel in Wassenaar. 

Volg één van de leerzame kindercolleges in het Rijksmuseum van Oudheden, of doe mee met een leuke workshop in Rijksmuseum Boerhaave. Proef de lokale lekkernijen en culinaire hoogstandjes uit de regio, of geniet van wereldse gerechten bij top restaurants. 

Ontdek alle tips!

Inspiratie!

Boek een accommodatie