Strandpaviljoens, sterrenrestaurants, eetcafés en brasseries: wat je voorkeur ook is, er is keuze genoeg. Van het vroegste ontbijt tot de late uurtjes, ga lekker ontbijten of uit eten. Allemaal even gastvrij, met een eigen sfeer en karakter. Reserveer je vast even?

Eten met uitzicht op zee

Je gerecht smaakt nóg beter met een mooi uitzicht. Direct onder de vuurtoren van Katwijk liggen de Strandpaviljoens ZAND en ZILT. Of begin je dag goed met een ontbijtje, lunch of high tea bij Surf en Beach. Ook bij Beachclub BAIT aan de Wassenaarse slag ervaar je meteen een vakantiegevoel met zicht op zee en duin. Tip: ga voor de beroemde Fish & Chips!

Bekijk alle strandpaviljoens in Katwijk en de Wassenaarse Slag.

Uit eten in Leiden, voor iedereen!

Ontspannen en nergens zorgen over maken. Floor's is er voor iedereen, met of zonder allergieën, intoleranties of voedsel gerelateerde auto-immuunziektes.

Ook bij Blossom by KP wordt aan iedereen gedacht. Het menu is flexitarisch, dat betekent dat 80% op de kaart plantaardig is en 20% met dierlijke producten! Bij LAB071 spelen groenten ook de culinaire hoofdrol, een verrassende kijk op koken. 

Bij Brasserie de Poort dineer je op een prachtige locatie, naast één van de oude overgebleven stadspoorten van Leiden. Zin om juist uit te gaan in het centrum, maar drink je liever geen alcohol? Proef fantastische 0.0 drankjes en mocktails bij Bar Olaf, natuurlijk zijn er ook klassieke cocktails met alcohol. 

Uit eten in Leiden
Terras van restaurant LAB071 in Leiden Barman met cocktails bij Bar Olaf.

Gezelligheid in Oegstgeest

Rondje regio

Fan van buitenlandse keukens? Proef bij Bistro Tante Bet in Voorschoten de echte Franse keuken. Liefhebber van tapas? Ga dan zeker langs bij La Casita in Voorschoten of Wassenaar, of bij FRIENDS in Katwijk.

Zin in pizza of pasta? Geniet van de Italiaanse keuken bij Aperitivo in Leiden. De échte Amerikaanse burger vind je bij Restaurant Hudson in Voorschoten en Leiden. Ga op culinaire reis door Latijns-Amerika bij Tabu en geniet van authentieke gerechten. ¡Hasta luego!

Genieten in Warmond

Ontdek de gevarieerde selectie aan restaurants in Warmond! Start je culinaire reis bij sterrenrestaurant De Moerbei en laat je smaakpapillen prikkelen door de creatieve en smaakvolle combinaties. Bij Het Wapen van Warmond, inmiddels al 130 jaar gevestigd aan de Dorpsstraat, treed je binnen in hun warme huiskamersfeer voor een heerlijke lunch, diner of gewoon een pauze.

Genieten aan 't Joppe of aan de Kagerplassen, het uitzicht is hoe dan ook prachtig. Bij Brasserie Coazy en Waterlust De Kaagsociëteit laat je je verwennen op hun gezellige terrassen met een goed glas wijn of speciaalbier.

Verborgen parels

Alle restaurants in de Streek

Een compleet dagje uit