Wandelen, fietsen, suppen, toeren op e-choppers of steps, en meer… Het kan allemaal! Laat je verrassen door geschiedenis en flora en fauna in de duinen, polders, parken, bossen, aan zee, en door het vele groen in de stad. Zin in meer spanning en sensatie? Kies dan voor surfen, kanoën, roeien, mountainbiken, klimmen of kitesurfen. 

Watersport

SUPpen is hip! In de Streek van Verrassingen kan dat in de groene natuur, door de grachten van Leiden en op de Noordzee, voor ieder wat wils! Je kunt ook een kano of roeiboot huren en de vele waterwegen in de omgeving ontdekken. Ga je liever wat sneller? In Katwijk kun je leren surfen, bodyboarden en kitesurfen, voor jong en oud!

Meer watersport

Touren door de Streek

Bizon Bike Company heeft stoere, elektrische E-Choppers voor een heerlijke geruisloze rit door de Streek van Verrassingen. Je kunt er maar liefst 70 km mee rijden. Met de ingebouwde telefoonhouder kun je veilig navigeren, terwijl je met volle teugen geniet van de omgeving. Ontdek al het moois in de regio met één van de bizon’dere routes.

Ontdek Leiden geheel coronaproof op eigen tempo, door de steps voor de hele dag of een dagdeel te huren. Op Step beschikt over meer dan 50 steps en heeft tal van routes in combinatie met activiteiten in de regio Leiden.

De hoogte in

Het Klimeiland aan Vlietland heeft meerdere uitdagende parcours op verschillende hoogtes. Zo zijn er 50 obstakels, 10 kabelbanen, waarvan de langste ruim 100 meter is. En wat ligt Klimpark Het Klimeiland op een fantastische locatie, midden tussen de bomen en naast het recreatiemeer. Leuk voor zowel beginnende als gevorderde klimmers.

Routes door stad en land

Ontdek de Leidse Ommelanden per fiets. Van het Singelpark kun je naar de Katwijkse duinen fietsen, via de Oostvlietpolder naar het boerenlandschap van Zoeterwoude of ga genieten bij de vele molens rondom de Kagerplassen.

Wandel door de heerlijke natuur of laat je verrassen door de rijke geschiedenis. De Landgoedwandeling in Wassenaar leidt langs een fraaie reeks buitenhuizen met parken als De Paauw en Backershagen. Ook heeft de reeds bestaande Jan Wolkers route in Oegstgeest nu een to-go versie: je.

Meer routes

Naar buiten! Leiden

Naar buiten! zorgt ervoor dat kinderen die in de stad opgroeien vaker naar buiten gaan om de natuur te ontdekken en te spelen in het groen. En dat is niet alleen leuk, maar ook heel gezond en leerzaam! Naar buiten! organiseert leuke activiteiten, feesten en heeft een toffe fietsroute. 

Naar buiten!

Ook leuk!