Wandelen, slenteren, ommetjes maken of toch fietsen? Het is allemaal mogelijk in en om de Streek van Verrassingen. Fiets heerlijk door het duingebied of wandel door de rijke historie en loop in de voetsporen van Jan Wolkers of Rembrandt van Rijn. Laat je inspireren door de vele routes.

Ontdek de Streek op de fiets

Voel je voor een moment Romein in Park Matilo met de Limesroute waar de hoge aarden wallen, wachttorens en bijzondere ‘lijnbeelden’ je de geschiedenis van het gebied laten zien. Of ontdek de Leidse Ommelanden. Van het Singelpark kun je naar de Katwijkse duinen fietsen, via de Oostvlietpolder naar het boerenlandschap van Zoeterwoude of ga genieten bij de vele molens rondom de Kagerplassen.

Meer fietsroutes

Wandelen, slenteren of een ommetje

Wandel door de heerlijke natuur of laat je verrassen door de rijke geschiedenis. De Landgoedwandeling in Wassenaar leidt langs een fraaie reeks buitenhuizen met parken als De Paauw en Backershagen. Ook heeft de reeds bestaande Jan Wolkers route in Oegstgeest nu een to-go versie: je loopt langs verschillende horecagelegenheden waar bijvoorbeeld een kopje koffie, soep of een belegd broodje afgehaald kan worden.

Meer wandelroutes

Ontdek meer!