Bereikbaarheid & parkeren

De verschillende regio’s in de Streek van Verrassingen zijn gemakkelijk te bereiken. Ontdek de Streek met eigen vervoer of het OV: hier kan het allemaal!

Leiden

Leiden ligt dichtbij de kust en grote steden zoals Den Haag en Amsterdam. Ook zijn de verschillende luchthavens vanaf Leiden gemakkelijk te bereiken. Wanneer je met het openbaar vervoer aankomt op Leiden Centraal, loop je zo het centrum in. Leiden is ook bereikbaar met de auto en parkeren is hier eenvoudig.  

Meer info

Katwijk

Katwijk is vanaf Station Leiden Centraal goed bereikbaar met de bus. Bekijk voor actuele informatie of het plannen voor je reis de website van 9292. In Katwijk vind je tevens vele parkeerterreinen en parkeergarages. Je kunt zelfs onder de duinen parkeren in parkeergarage Zeezijde, direct aan zee! 

 

Meer info

Oegstgeest

Oegstgeest ligt direct naast Leiden. Vanaf Leiden Centraal is Oegstgeest op loopafstand. Met de bus ben je ongeveer tien minuten onderweg. Routes en dienstregeling vind je op de website van Arriva of 9292. In en rondom winkelgebied De Kempenaerstraat gelden parkeerschijfzones. Met een blauwe schijf mag hier maximaal 2 uur worden geparkeerd. 

Wassenaar

Wassenaar ligt in de randstad onder Leiden en naast Voorschoten. Wassenaar is goed bereikbaar met de bus. In Wassenaar gelden er drie parkeerschijfzones, tevens heeft Wassenaar twee parkeergarages. Ook hier geldt de parkeerschijfzone. Zie voor meer informatie de parkeerpagina van Wassenaar. 

Voorschoten

Voorschoten is gelegen aan de spoorlijn tussen Leiden en Den Haag en is hierdoor uitstekend bereikbaar per trein. Voorschoten heeft twee stations. Hiermee heeft Voorschoten een rechtstreekse verbinding met diverse bestemmingen. Naast openbaar vervoer per trein, rijden er ook bussen van Arriva. In het centrum geldt een blauwe zone: gratis parkeren met een parkeerschijf. 

Op reis in de Streek

Via de website van 9292 kun je gemakkelijk je bezoek aan de Streek van Verrassingen plannen met het OV. Door het invullen van 'jouw reis' helpt de OV-reisplanner je om de beste reisopties te geven. 

Plan je reis!

Bekijk dit ook eens!