Steeds als je denkt dat je alle winkels inmiddels kent, word je verrast door een onbekende etalage of een nieuwe naam op de ruit. Ga daarom dus geregeld een straatje om. Combineer een dagje shoppen met een bezoekje aan de markt, een museum of terrasje!

Van shoppen in de binnenstad tot aan zee

Winkelen in de Streek van Verrassingen kan op vele manieren! Struin door het historische centrum van Leiden langs zowel boetiekjes als winkels van grotere modeketens. Of combineer een dagje winkelen aan zee met een strandwandeling in Katwijk. En in de dorpskernen van Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar vind je hele gezellige winkelstraten. Zo is een dagje shoppen in de Streek is altijd geslaagd! 

Winkelen in de Haarlemmerstraat in Leiden. Trakteer Jezelf Op Leiden.

Trakteer jezelf op Leiden

In de historische binnenstad van Leiden vind je honderden verrassende winkels: bekende ketens, delicatessenwinkels, boetiekjes en antiek- en vintagezaakjes. Maak van het winkelen een dagje uit en bezoek een museum, pak een terrasje of maak een rondvaart! 

Tip! Trakteer jezelf of een ander op een dagje Leiden met de Trakteerkaart. Verkrijgbaar bij VVV Leiden en bij tal van winkels en horeca in te leveren, maar ook voor leuke activiteiten te verzilveren! 

Trakteerkaart
Pieterskwartier winkelen Leiden.

Waar ga jij winkelen?

Markten

Proef de Streek op één van de vele markten. Heerlijke versproducten, lokale specialiteiten en leuke accessoires en producten. Het aanbod is breed! Op deze locaties vind je iedere week de markt: 

Weekmarkt Leiden Botermarkt. Toeristenmarkt Katwijk

Maak van het winkelen een dagje uit