Steeds als je denkt dat je alle winkels inmiddels kent, word je verrast door een onbekende etalage of een nieuwe naam op de ruit. Ga daarom dus geregeld een straatje om. Combineer een dagje shoppen met een bezoekje aan de markt, een museum of terrasje!

Van shoppen in de binnenstad tot aan zee

Winkelen in de Streek van Verrassingen kan op vele manieren! Struin door het historische centrum van Leiden langs zowel boetiekjes als winkels van grotere modeketens. Of combineer een dagje winkelen aan zee met een strandwandeling in Katwijk. En in de dorpskernen van Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar vind je hele gezellige winkelstraten. Zo is een dagje shoppen in de Streek is altijd geslaagd! 

Winkelen in de Haarlemmerstraat in Leiden. Trakteer Jezelf Op Leiden.

Trakteer jezelf op Leiden

In de historische binnenstad van Leiden wandel je tussen zo’n 3000 monumenten, met de 1000 jaar oude Burcht als centraal uitzichtpunt. Struin in het Pieterskwartier door steegjes vol boetieks. In de Haarlemmerstraat en Breestraat shop je bij de grote ketens en lokale winkels. Die afwisseling maakt Leiden zo’n leuke winkelstad. Fashion, boekhandels, speciaalzaken, delicatessen, vintage, kunst, bloemenwinkels en interieur… Leiden heeft het allemaal

Tip! Trakteer jezelf of een ander op een dagje Leiden met de Trakteerkaart. Verkrijgbaar bij VVV Leiden en bij tal van winkels en horeca in te leveren, maar ook voor leuke activiteiten te verzilveren! 

Trakteerkaart
Pieterskwartier winkelen Leiden.

Shoppen aan zee

Een strandwandeling maken en daarna shoppen. Dat is toch een fantastische combi? In Winkelhart Zeezijde vind je ruim 100 lokale winkels. Neem tussendoor een lekker bakje kibbeling in vissersdorp Katwijk, bij Vis&Zo of Schuitemaker. 

Winkelen in Katwijk
Winkelhart Zeezijde in Katwijk aan Zee.

Historische dorpskernen

In de dorpskernen van de Streek ervaar je een gemoedelijke sfeer. Rondom de Langstraat in Wassenaar organiseren de winkeliers regelmatig leuke activiteiten. Shop in de mooie modewinkels of koop een lekker stuk kaas bij een speciaalzaak.

 In 2024 viert De Kempenaerstraat in Oegstgeest het 110 jarig jubileum. Dat wordt gevierd met leuke acties. Deze winkelstraat is bekend in de regio vanwege mooie mode- en woonwinkels. Het winkelhart van Voorschoten vind je in de Schoolstraat. Verrassende activiteiten zorgen voor een levendig centrum.

Langstraat winkels Wassenaar Sfeerfoto van een winkelstraat in Voorschoten. Winkelgebied De Kempenaerstraat in Oegstgeest.

Waar ga jij winkelen?

Markten

Proef de Streek op één van de vele markten. Heerlijke versproducten, lokale specialiteiten en leuke accessoires en producten. Het aanbod is breed! Op deze locaties vind je iedere week de markt: 

Weekmarkt Leiden Botermarkt. Toeristenmarkt Katwijk

Maak van het winkelen een dagje uit