Kids

Van surfen in Katwijk tot T. rex Trix ontmoeten in Naturalis. Of ga naar buiten en ontdek de enorme diversiteit aan planten en dieren in de Streek.

Naar buiten

Dankzij de prachtige natuurgebieden in de Streek is naar buiten gaan extra leuk! Klauter op speeltoestellen en aai hertjes in het hertenkamp in Panbos Katwijk.

Ontdek de waterspeeltuin en een enorme diversiteit aan planten en dieren in Polderpark Cronensteyn. Of bouw boshutten, klim in bomen en ga van de kabelbaan in het Monkeybos in Meijendel. Naar buiten gaan is nog nooit zo leuk geweest!

Alle natuur

Speeltuinen in de Streek

Klim in bomen, bouw hutten en klieder met water en zand in de speeltuinen in Leiderdorp. Of ga langs Natuurspeeltuin Voorschoten, waar je op een speelse manier kennis kunt maken met de natuur.

Ontdek de verschillende speeltuinen in Katwijk of ga op avontuur in Leiden en ondervind welke speeltuin jouw favoriet is. Of breng een bezoekje aan Wassenaar, waar je maar liefst 58 speelplekken vindt!

De stad ontdekken op de step!

Wil je de stad ontdekken? Wat is het een tof idee om dit per step te doen. Op Step heeft speciale steps voor kinderen beschikbaar, zodat je samen met de kids op pad kan gaan om Leiden te ontdekken! 

Meer info

Musea voor het hele gezin!

De Streek van Verrassingen zit vol met de leukste musea. Ga op spectaculaire ontdekkingstocht door Museum Voorlinden en beleef het stalen doolhof. Maak kennis met T. rex Trix in Naturalis of maak een ritje in de oude Stroomtrein Katwijk Leiden en ontdek de sfeer van vroeger. Er valt van alles te beleven! 

Alle musea

Actief

Naast musea, natuurgebieden en speeltuinen heeft de Streek van Verrassingen ook een ruim aanbod aan sportieve activiteiten. Leer surfen bij Surfschool Katwijk. Klim en klauter op maar liefst 10 verschillende kabelbanen en 50 obstakels in Het Klimeiland of huur een SUP bij Feel Free SUP en beleef Leiden vanuit een heel nieuw perspectief. Voor welke sportieve activiteit kies jij? 

Alle activiteiten voor kids

Ontdek dit ook!

  • Cultuur

  • Natuur

  • Overnachten