Water

Zuid-Holland is één van de meest waterrijke provincies van Nederland, en dat merk je in de Streek van Verrassingen! Het aanbod van verschillende soorten rondvaarten is breed, je kunt ook zelf een bootje huren! Zin in een actieve dag? Kies dan voor SUPpen, surfen, kanoën, roeien, kitesurfen en nog veel meer!

Van grachten tot aan zee

In de Streek vind je vele waterwegen, meren en de Noordzee. Zo kun je in Oegstgeest heerlijk recreëren bij de Klinkenbergerplas en vaar je vanuit Leiderdorp zo de mooie polders van het Groene Hart in.

Leiden heeft 28 kilometer aan grachten en singels, de Rijn stroomt dwars door de stad en mondt uit in zee bij Katwijk! Wandelen in de winter of zonnen in de zomer, een dagje naar het strand van Katwijk of Wassenaar is altijd genieten!

Strand

Rondvaarten of zelf varen!

De keuze aan rondvaarten is enorm! Vaar door de historische grachten in Leiden, kies voor een pendelvaart van Leiden naar Katwijk langs de oude grens van het Romeinse Rijk (de Limes) of ontdek de polders van het Groene Hart!

Liever zelf achter het roer? Huur dan een sloep of (elektrisch) motorbootje! Tip, plan je route door Leiden op de vaarkaart.

Rederijen
Dwarswatering varen Leiderdorp.

Actief op het water

SUPpen is hip! In de Streek van Verrassingen kan dat in de groene natuur, door de grachten van Leiden en op de Noordzee, voor ieder wat wils! Je kunt ook een kano of roeiboot huren en de vele waterwegen in de omgeving ontdekken.

Ga je liever wat sneller? In Katwijk en Wassenaar kun je op zee o.a. leren surfen, kanoën, catamaran zeilen, bodyboarden en kitesurfen, voor jong en oud!

Actief

Havens

Waar veel vaarwegen zijn, vind je natuurlijk ook veel havens. Wij hebben alle (passanten-) havens voor je op een rijtje gezet:

Haven in Leiden. Aanmeerplekken Nieuwe Rijn in Leiden

Een verrassende dag - Combineer een dagje varen met leuke uitjes

  • Uitagenda

  • Kids

  • Musea