In het Brugwachtershuisje koop je Katwijkse producten en zie je lokale initiatieven die hier een unieke plek en podium krijgen. 

Hans Vink beheert het huisje. Met zijn maritieme verleden in de visserij, en zijn markante verschijning, is hij de aangewezen persoon om de bezoekers te woord te staan.  Hij vertelt: “Ik zal de bezoekers vertellen over het visserijverleden en het ontstaan van de brug. Daarnaast schuilt ook achter elk product een verhaal, die ik de bezoeker onder het genot van een bak koffie graag mee wil geven."

Het Brugwachtershuisje op de Julianabrug staat hier sinds 1964 en werd destijds daadwerkelijk bemand voor de doorvaart van grotere schepen op de Oude Rijn. De bemanning verdween en het huisje kwam leeg te staan. Nederland kent nog zo’n 1000 Brugwachtershuisjes waarvan er 200 een nieuwe functie hebben gekregen. Zo ook die op de Julianabrug in Katwijk, hiermee blijft dit cultureel erfgoed open voor publiek. 

Openingstijden

  • Er zijn geen vaste openingstijden. Neem contact op voor afspraken op bepaalde tijden of met groepen.

    Via de Facebookpagina zie je regelmatig berichten wanneer er iemand aanwezig is. Verder vooral in de zomermaanden met regelmaat geopend. Op zon- en feestdagen gesloten.

Locatie