Begin van de lente

Van de geuren en kleuren in de Hortus tot de bloeiende bollenvelden. Ga erop uit in de bollenstreek en bezoek de heropende Keukenhof.

Keukenhof

Na 2 jaar gesloten te zijn geweest is de Keukenhof in Lisse weer heropend op 24 maart! 's Werelds grootste tulpentuin met meer dan 7 miljoen bloembollen is te bezoeken in al haar prachtige geuren en kleuren. Met als thema Flower Classics zal de nadruk liggen op de bloem als klassiek symbool, dat al eeuwen onderdeel is van het leven.

De Keukenhof heeft verschillende kilometerslange routes om te bewandelen en ook per boot kun je de bloemenvelden aanschouwen met de rondvaart die te boeken is. 

Reis je met het openbaar vervoer? Bij VVV Leiden kun je bustickets kopen voor de Keukenhof. Entreetickets voor de Keukenhof zijn enkel verkrijgbaar op de website.

Keukenhof

Hortus botanicus

De oudste botanische tuin van Nederland staat weer in bloei! In 1590 aangelegd en naam gekregen door onder andere het kweken van de eerste tulp in Nederland, is de Hortus hét hart van Leiden als het gaat om bloemen en planten.

De Hortus werd opgericht om er de geneeskrachtige werking van planten te onderzoeken, maar de collectie breidde al snel uit naar honderden soorten.

Hortus botanicus
Poort Hortus Botanicus

Fietsen door de bollenstreek

Verken de kleurrijke landschappen van de lente ook op de fiets! De Landschapsroute neemt je 30 kilometer mee langs de Hollandse polders, waaronder de 400 jaar oude Boterhuispolder. Onderweg zie je de bollenvelden en kun je afstappen bij bloembollenbedrijf De Tulperij in Voorhout. 

Je kunt een fietstocht ook combineren met een bezoekje aan de Keukenhof. Bij VVV Leiden kun je namelijk voor €2,- de Keukenhof Route kopen, die zelfs te verlengen is via Noordwijk. Op de website van het Leidse winkeltje is hij ook verkrijgbaar!

Fietsroutes

Meer in de Streek

Geniet nog beter van de lente met de opties die de Streek je biedt!

  • Culinair

  • Natuur

    Boterhuispolder Leiderdorp.
  • Routes