Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

t/m 4 mei

'In between' duo expositie van Khalid & Rachid Zerrou en Fleur van den Berg

De Leidse broers en kunstenaars Khalid en Rachid Zerrou studeerden beide aan de Nederlandse Fotovakschool. Zij ontwikkelden zichzelf tot 3D papierkunstenaars.

In hun werk laten ze hun Arabische erfgoed samenvloeien met de strakkere esthetiek van de westerse wereld waarin zij zijn opgegroeid. Door de stijl van islamitische mozaïeken te verbinden met minimalistische invloeden, creëren zij een brug tussen culturen èn tijden.

De Leidse kunstenares Fleur van den Berg studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. In haar werk vraagt zij zich af hoe het is om mens te zijn. Daarbij wordt haar aandacht getrokken door de transities die bij het leven horen. Wat gebeurt er tussen stilstand en overgave, eenzaamheid en verbondenheid, vastzitten en loskomen, angst en liefde?


Wanneer

  • Vanaf april ook elke vrijdag tussen 12.00 en 16.00 uur. Om de Hooglandse kerk te kunnen onderhouden, wordt dit monumentale gebouw geregeld verhuurd. Soms is de Hooglandse Kamer dan ook gesloten. Bekijk altijd de agenda voor actuele openingstijden op: www.hooglandsekamer.nl

Prijzen

  • Gratis

Locatie