zaterdag 2 maart

Matthäus Passion door The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands 2024

De Matthäus Passion van J.S. Bach geldt in Nederland als de favoriete compositie in de passietijd en is verankerd in onze cultuur.

De Matthäus Passion geldt in Nederland als de favoriete compositie in de passietijd en is verankerd in onze cultuur. Johann Sebastian Bach bedacht voor zijn magnus opus een unieke opstelling: twee koren en twee orkesten. De compositie vertelt het chronologische lijdensverhaal van Christus waarbij symboliek een grote rol speelt. Bach gebruikt allerlei muzikale middelen om rijke effecten te krijgen. Hij schreef voor zowel instrumenten als solisten specifieke rollen. De verteller: de evangelist, neemt u mee door het verhaal. Hij wordt afgewisseld door het koor, enerzijds intiem en dan weer overweldigend. Iedere solist heeft een eigen emotionele dimensie zoals liefde, smart, troost, beschouwend.

De musici van the Bach Orchestra bespelen authentieke instrumenten uit Bachs tijd en het The Bach Choir wordt geroemd om haar dynamische en expressieve klank. De solisten hebben een enorme toewijding wat hoorbaar en zichtbaar zal zijn tijdens de meesterlijke aria’s.

Wanneer

  • Zaterdag 2 maart 2024 15.00 - 18.00 uur

Prijzen

  • € 54,95 ( Prijs vanaf )

Locatie