zondag 26 mei

Klassieke muziek met een warm hart

Contact

Hooglandse Kerk
Nieuwstraat 20
2312KC Leiden
Plan je route

Ticket

Brahms, Chopin, Richard Strauss… schitterende muziek uit de romantiek in onze Hooglandse Kerk. Na een aantal jaren samenwerking, hebben Britse-Leidse mezzo-sopraan Emma Brown en pianiste Lieselotte van Tol besloten om voor het eerst hun eigen concert te organiseren met hun lievelingsliederen.

En voor dit duo betekent dat muziek met een warm hart. “Klassieke muziek mag nooit elitair worden,” zegt Emma. "Tot de laatste eeuw was deze toegankelijk voor iedereen. Het idee dat klassieke muziek uitsluitend intellectueel is, is eigenlijk vrij recent. Wij willen terug naar de kern: emotie.” Daarom hebben Lieselotte en Emma zich gefocust op de schoonheid. Of het nu gaat om het verlangen van de homoseksuele Venezolaanse componist Reynaldo Hahn, Brittens zettingen van eenvoudige Britse volksmuziek, of Amy Summers’s (1996-) hedendaagse composities die modern en toegankelijk zijn, het is een programma samengesteld uit muziek die tot het hart spreekt. 


Wanneer

  • Zondag 26 mei 2024 15.00 - 16.00 uur

Prijzen

  • Kaarten (inclusief een drankje) zijn €17,50 en kunnen op de dag van het concert vanaf 14:30 aan de deur worden gekocht of via Eventbrite.

Locatie