Zomervakantie

In de Streek van Verrassingen is er genoeg te beleven in de zomervakantie. Bezoek de verschillende musea in de Streek of kom opkikkeren in Duinrell. Klim en klauter in speeltuinen of leer surfen. Met deze uitjes en activiteiten kom jij je zomervakantie wel rond! 

Opkikkeren in Duinrell

Bij attractiepark Duinrell is er genoeg te beleven voor jong én oud. Met maar liefst 40 stoere attracties heb jij genoeg keuze. Ga je voor snelheid of houd je toch liever van kalmere attracties? 

Na het attractiepark nog niet uitgespeeld? Bezoek dan het Tikibad dat met zijn 21 unieke glijbanen het grootste waterpark van de Benelux is. Hoog, snel, tollend, met bochten, in het donker én met banden. De glijbanen zijn voor de hele familie! 

Duinrell

Doe kennis op!

Maak een spectaculaire 'reis door de mens' in CORPUS of neem een ritje in de oude Stoomtrein Katwijk Leiden. Vind je weg uit het stalen doolhof in Museum Voorlinden of kom oog in oog te staan met T.rex Trix in Naturalis.  

Klimmen en klauteren

Ontdek deze zomer een van de vele speeltuinen in de Streek. Bezoek Natuurspeeltuin Voorschoten met maar liefst vijf speelwerelden. Van een speelbos waar je kunt slingeren aan bomen tot een boomgaard waar je zelf fruit kunt plukken en relaxen in een hangmat. Of ga eens langs een supertoffe wetenschapelijke speeltuin. Bij Waterland Boerhaave ontdek je de eigenschappen van water helemaal zelf! 

Zin in een dagje aan zee? Bezoek dan de verschillende speeltuinen die Katwijk te bieden heeft óf breng een bezoekje aan één van de speeltuinen in Wassenaar.

Actief de zomer in

Zin om lekker bezig te zijn tijdens de Zomervakantie? In de Streek van Verrassingen zijn er talloze mogelijkheden om de mouwen op te stropen. Trek je zwemkleding aan en duik het water in! Leer surfen of suppen bij Surfschool Katwijk of ga mountainbiken door de duinen.

Op een originele manier de Streek verkennen? Met een e-chopper van Bizon Bike Company of E-wheels Katwijk is het nog leuker om al het moois van de regio te ontdekken.

Actief

Arrangementen

Probeer één van de arrangementen tijdens je bezoek aan de Streek van Verrassingen. Bij hotel Ibis Leiden kun je kiezen voor het Verrassend Leiden arrangement, waarbij je naast de overnachting o.a. een entreekaartje voor een rondvaart krijgt.

Combineer een overnachting in Katwijk met een bezoek aan het Katwijks Museum, via een arrangement bij Hotel Noordzee. Hof van Duivenvoorde heeft ook allerlei leuke deals, met onder andere een High Tea en een BBQ arrangement.

Arrangementen

Routes

Je ontdekt de Streek van Verrassingen via de mooiste routes. Ontdek het centrum van Wassenaar aan de hand van gedichten tijdens de Poëzieroute, of leer alles over het leven van de Pilgrims in Leiden via de Pilgrims wandelroute.

Meer fan van fietsen? De Zilverroute Voorschoten is 16 kilometer lang en neemt je mee langs het prachtige Kasteel Duivenvoorde. Tijdens de Limes Matiloroute vind je ook volop cultuur onderweg, waar je namelijk door Archeologisch Park Matilo fietst.

Je kunt Leiden nu met de steps van Opstep verkennen, een activiteit die ook leuk is met kinderen.

Routes
2017

Meer tips voor een uitje

Bekijk dit ook eens!

  • Bereikbaarheid

  • VVV's

    VVV Katwijk winkel.
  • Tips